Ontwerp uw eigen droomvilla met Arceau

Arceau helpt u bij het verwezenlijke van uw dromen.

Landhuis met bijgebouw

Bent u op zoek naar een architect voor de bouw van een villa? Maak uw droomhuis waar met een op maat gemaakt villaontwerp door Arceau. Wij hebben jarenlange kennis met het ontwerpen van luxe villa’s in de meest uiteenlopende stijlen, van modern tot aan klassiek. Indien gewenst kunnen wij u begeleiden vanaf de eerste schets tot aan de oplevering van uw landhuis. Bekijk onze mogelijkheden!

klassiek landhuis
landhuis oisterwijk architect
eigentijds landhuis

Exclusief villaontwerp, geheel naar wens

Wanneer u een nieuwbouw landhuis of villa wenst te gaan bouwen, heeft u tal van architectuur mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor traditioneel, een rieten kap maar ook voor een eigentijds of zelfs modern landhuis. Waar u ook voor gaat, het dient een woonhuis te worden waar het prettig thuiskomen is.

Arceau neemt de meest uiteenlopende projecten aan. Van moderne villa’s tot aan Kempische hoevestijl. Wij ontwerpen alles op basis van uw specifieke woonwensen. Met onze jarenlange ervaring bieden we maatwerk van hoog niveau. 

Moderne villa

We ontwerpen veel verschillende moderne villa’s. De kenmerken van deze villa’s lopen erg uiteen. Ondanks de strakke elementen en vormen, maken we toch vaak gebruik van traditionele bouwmaterialen. Denk aan hout, riet en gevelstukwerk. We hebben verschillende moderne villa’s ontworpen:

Klassiek landhuis

Als u meer van authentieke details houdt, dan zijn onze landhuis ontwerpen wellicht meer uw stijl. Bij deze stijl is er veel aandacht voor detaillering, denk aan muurafdekkingen van hardsteen, siermetselwerk en de typerende muizentanden. Verder gaat dit type villa goed samen met raamluiken en kruisroeden.

“We zijn heel blij dat we gekozen hebben voor Arceau voor het ontwerpen van onze nieuwbouwwoning. Christian is zeer deskundig en een prettige man om mee samen te werken. – Jessy & Jeroen“

Van concept tot realisatie – onze werkwijze

Het ontwerpen van uw droomvilla begint bij een eerste kennismaking bij ons op kantoor in Uden. Onder het genot van een kop koffie bespreken we al uw woonwensen. Daarnaast bekijken we samen het buurperceel en nemen we het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan door. Op die manier weten we precies wat het project zal inhouden.

Naar aanleiding van dit gesprek wordt een uitgebreide offerte opgesteld waarin we duidelijk omschrijven wat u van ons kunt verwachten en welke werkzaamheden door externe specialisten worden uitgevoerd. De communicatie met deze externe partijen nemen wij voor onze rekening zodat u ook op dit vlak ontzorgd wordt.

Vervolgens starten we met het maken van praatschetsen en nemen we al uw woonwensen door. Dan krijgt u een eerste indruk van uw klassieke of moderne villa ontwerp te zien.

schouderstuk landhuis
timpaan landhuis
landhuis muizentand goot

Duurzaamheid en Innovatie in Villa-architectuur

Wij zijn continue op zoek naar innovatie en perfectie van onze bouwplannen. Gasloos bouwen met een warmtepomp klinkt als een modewoord, maar is eigenlijk al heel oud. Datzelfde geldt voor gebalanceerd ventileren met behulp van een wtw unit (warmteterugwinning). Voor veel bouwers zijn dit nieuwe systemen. Reden genoeg voor ons om daar extra tijd in te steken en u zo goed voor te lichten zodat u weloverwogen een keuze kunt maken.

De perfectie van ons werk houdt niet op bij een mooi ontwerp of een technisch hoogstaande installatie. Om ervoor te zorgen dat de aannemer een stukje authentiek vakmanschap kan maken, dienen de bouwtekeningen tot in detail te kloppen. Arceau staat bij bouwers en aannemers bekend om de kwaliteit van het tekenwerk. Standaard worden plattegronden en gevels op werktekening niveau uitgewerkt met alle belangrijke details.

Vraag een adviesgesprek aan

Heeft u bouwplannen? Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek. Bel naar 06-18884644 of mail naar cm@arceau.nl.