Arceau ontwerpers uw specialist in rietgedekte villas

Een rietgedekte villa straalt warmte en gezelligheid uit en spreekt altijd tot de verbeelding..

rietgedekte villa

Gaat u een rietgedekte villa bouwen? Realiseer uw visie van een rietgedekte villa met de deskundige hulp van Arceau Ontwerpers. Riet is een traditionele vorm van dakbedekking die tegenwoordig nog veel terugkomt. De kwaliteiten rondom de uitstraling, het wooncomfort en de duurzame voordelen zijn herontdekt. Tegenwoordig ziet u het veel terugkomen in exclusieve villa’s. Het mooie aan een rieten kap is dat u het met alle stijlen kunt combineren; of u nu een moderne villa, of meer landelijke stijl wenst.

landhuis riet bouwbegeleiding
Rietgedekte villa Meierijstad
witte villa in riet

Architect met meer dan 20 jaar ervaring in rietgedekte villa’s

Bij Arceau hebben we al veel rietgedekte villa’s mogen ontwerpen. Het vakmanschap maakt bij dit type villa’s écht het verschil. Bij Arceau werken we samen met vakspecialisten, waardoor we keer op keer onze klanten verassen met de kwaliteit van het werk. 

Stijlen villa’s met rieten kap

In de portfolio van Arceau Ontwerpers nemen villa’s met een rieten kap een bijzondere plaats in, waarbij traditionele charme naadloos samenvloeit met moderne elegantie. Deze villa’s zijn er in diverse stijlen, variërend van klassieke landhuizen tot hedendaagse woningen, allemaal bekroond met prachtig, ambachtelijk vervaardigd rietwerk. Elke villa is ontworpen met oog voor detail en afstemming op de specifieke wensen van de klant, waardoor elke woning een unieke uitstraling en sfeer krijgt.

Moderne rietgedekte villa

De moderne rietgedekte villa’s zijn te herkennen aan de kleurcombinatie van zwart en wit. De muren zijn strak wit gestuct en de kozijnen worden vaak donker van kleur. Om het huis iets meer detail te geven worden lamellen of gepotdekselde elementen in de villa toegepast.

“Fantastisch! Het contact tijdens het gehele project was zeer prettig. Het geleverde product is boven verwachting. Allereerst is de leefbaarheid van onze woning enorm verbeterd door een nieuwe indeling. Daarnaast is het geleverde werk zeer snel en professioneel gedaan. Ook de aannemer was blij verrast met de duidelijk uitgewerkte opdracht. Hierdoor kon er een goed uitgewerkte offerte gemaakt worden en zijn de verbouwingskosten niet uit de hand gelopen. Rien en Ella

Traditionele rietgedekte villa’s

Houdt u meer van de landelijke stijl? Dan is een traditionele rietgedekte villa misschien meer uw smaak. Bij dit type villa wordt er vaak gebruik gemaakt van een traditionelere, roodkleurige steen. In de meeste gevallen worden er ook dakkappellen in het ontwerp geplaatst.

dakkapel bekleed met lood
eigentijds rietgedekte villa
dubbele voordeur

Duurzaam en milieuvriendelijk ontwerp

Deze rieten daken dragen niet alleen bij aan de esthetiek van de villa, maar bieden ook natuurlijke isolatie, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat gedurende alle seizoenen. Wij werken steeds met hoogwaardige en natuurlijke materialen waarbij integratie in de omgeving en respect voor het milieu centraal staan. Baksteen, hout, riet, smeedijzer, natuursteen vindt u dan ook vaak terug in onze projecten.

De schoonheid van riet

Riet is een schitterend, natuurlijk materiaal. Het heeft een unieke uitstraling en geeft elke woning allure. Alsof het een warme deken is die over uw huis ligt. Naast dat het zeer fraai oogt, is het een natuurlijke bescherming tegen guur weer. Dat is geen overbodige eigenschap in een land dat vier seizoenen kent.

Net als elk ander dakmateriaal kent riet tal van varianten. Denk aan de kleur, dichtheid, land van herkomst en vooral hoe het wordt vormgegeven. Door het zorgvuldig bespreken van de beste combinatie – op basis van uw wensen – krijgt u altijd het perfecte plaatje. Of dat nu voor een compleet nieuw project is of een uitbreiding van de huidige woning. Bij Arceau zorgen wij ervoor dat het eindresultaat in harmonie is.

Een persoonlijk gesprek met eerlijk advies

Of u nu een voorliefde heeft voor de rustieke, landelijke uitstraling of een meer moderne interpretatie van de rieten kap verkiest, Arceau Ontwerpers kan uw visie tot leven brengen met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en tijdloze schoonheid.

Arceau Ontwerpers is specialist in exclusieve bouwstijlen. Bij het bouwen van een woning met rieten kap komt er heel wat kijken. Laat het ontwerp maar over aan Christian Manders van Arceau Ontwerpers. Hij zal met veel plezier uw rietgedekte villa realiseren

Een woonhuis met rieten dak heeft een sfeervolle en gezellige uitstraling, een perfecte stijlkeuze als u een huis wilt laten bouwen! Laat u verrassen in een persoonlijk gesprek.

Vraag een adviesgesprek aan

Interesse om samen met ons het avontuur aan te gaan? Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek. Bel naar 06-18884644 of mail naar cm@arceau.nl.