Laad uw nieuwbouw herenhuis ontwerpen door Arceau!

Wij ontwerpen uw herenhuis met liefde in een historische stijl. Ben u meer van een eigentijdse stijl, dan slaan we die weg in.

statig herenhuis

Wanneer u door een oude binnensteden of op een landgoed dwaalt herkent u ze direct; hoge statige herenhuizen. Gaat u een herenhuis bouwen en bent u op zoek naar een architect? Realiseer uw droom van een statig herenhuis met de ervaren architecten van Arceau. Het ontwerpen van een woonhuis is, wat ons betreft, een van de mooiste opgaven die er zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en laten bouwen van statige woonhuizen. 

klassiek herenhuis villa architect drunen
Notariswoning Vinkel
herenhuis architect vught uden

Wat kenmerkt een herenhuis?

Een herenhuis is een grote woning die veel status uitstraalt. De stijl komt uit de late negentiende, vroege twintigste eeuw. Oorspronkelijk waren deze woningen alleen voor de gegoede burgerij (rijkere burgers in steden) weggelegd.

Hoewel u bij herenhuizen snel denkt aan grachtenpanden, hoeft dat niet perce het geval te zijn. Er zijn namelijk ook tal van vrijstaande herenhuizen door heel Nederland te vinden. Het is een bouwstijl die we dan ook vaak in moderne (nieuwbouw) projecten terugzien. Hierbij zijn de basiselementen altijd toegepast:

  • Een symmetrische voorgevel
  • Minimaal twee woonlagen en een schilddak
  • Ruime woonoppervlaktes en ruim opgezette kamers
  • Hoge plafonds en weinig schuine wanden
  • Een grote voordeur in het middenrisaliet

Daarnaast worden er vaak extra karakteristieke details toegepast zoals dakkapellen, balkons of erkers. Deze elementen stralen veel luxe uit, wat ook weer bijdraagt aan de imposante uitstraling.

Uw herenhuis laten ontwerpen door Arceau – onze werkwijze

Het realiseren van uw droomhuis begint natuurlijk bij een eerste kennismaking met de architect van uw herenhuis. Bij Arceau is de eerste kennismaking bij ons op kantoor in Uden. We bespreken het project onder het genot van een kop koffie. Hierbij kijken we naar het perceel en nemen we de bestemmings- en beeldkwaliteitsplannen door. Dan krijgen wij een goed beeld van uw project.

Daarna gaan wij aan de slag met een uitgebreide offerte. Hierin omschrijven we duidelijk wat u van ons kunt verwachten en welke werkzaamheden er worden opgepakt, al dan niet door externe specialisten. De communicatie met deze partijen worden door ons opgepakt, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Daarna kunnen we samen beginnen aan het ontwerpproces. We nemen al uw woonwensen door en werken op basis hiervan een schets uit. Het ontwerpen van een woonhuis voor een particulier is, wat ons betreft, een van de mooiste opgaven die er zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en laten bouwen van individuele woonhuizen. 

Welke type herenhuis past bij u?

Net als in alle andere architectuurstijlen, kent een herenhuis ook subcategorieën en aanverwante stijlen. Arceau is de architect voor verschillende soorten herenhuizen.

“Erg tevreden, tekeningen zijn mooi, precies wat we willen! Verder ook goed in het meedenken en geven van ideeën. Leon en Margo

Notariswoning

Een notariswoning is een symmetrisch gebouw waarbij de lange zijde naar straat staat en de voordeur uit het gebouw springt. De voordeur, bij notariswoning ontwerpen, wordt altijd in het midden geplaatst. Verder kenmerkt dit type herenhuis zich door de ruimtelijke opzet. Hieronder wat voorbeelden van eerder uitgevoerde notariswoningen.

balkon balustrade boeiboord
luifel voordeur consoles
console gootdetail

Klassieke herenhuizen

Klassieke herenhuizen is een erg brede benaming. Bij dit type herenhuizen worden vaak balkons en dakkapellen toegepast. In de meeste gevallen bevatten deze ontwerpen ook wat meer ronde vormen. Bij klassieke herenhuizen kan de kleurcombinatie zwart/wit ook worden toegepast.

Arceau, de architect voor uw herenhuis

Bij Arceau, uw toonaangevende architect voor het ontwerpen van herenhuizen, begrijpen we dat de realisatie van uw ideale woning start met een architect die uw woonwensen begrijpt en hierop inspeelt. Een herenhuis moet niet alleen een esthetische aantrekkingskracht hebben, maar ook zorgen voor optimaal wooncomfort. Bij Arceau zetten we ons in om nauw met u samen te werken, uw wensen te verkennen en professioneel advies te bieden, zodat uw droomhuis werkelijkheid wordt.

Bent u benieuwd naar onze aanpak en wilt u meer weten over hoe we uw visie kunnen realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06-18884644 of cm@arceau.nl om onze werkwijze te ontdekken en te bespreken hoe we samen uw toekomstige herenhuis kunnen vormgeven.